Ik vond het een genot, hoor!

Het restaurant waar ik regelmatig aanlegde om de inwendige mens te versterken ─ ik heb er hier nog geen jaar geleden het wierookvat voor bovengehaald ─ is ter ziele gegaan. Ik heb het volstrekt niet zien aankomen en ik betreur het ten zeerste. Ik dien dus noodgedwongen op zoek te gaan naar een nieuwe pleisterplaats.

Tot nu toe heeft mijn queeste twee etablissementen opgeleverd, waar het goed toeven en aanschikken is, en waar ik derhalve wellicht vaker mes en vork in stelling zal brengen.

In het rustige polderdorp Stalhille liet ik me verleiden door het praat- en eetcafé ‘t Hoekske, dat zoals de naam al doet vermoeden gelegen is op de hoek van de hoofdstraat, de Cathilleweg, en de Spanjaardstraat, rechtover de kerk. Ik verorberde er onder meer de huisbereide rijstschotel met zalm in een ‘Stalhilnoisesausje’. Dat was ongegeneerd lekker en het sausje met de rare naam was zo melodieus dat ik er bijna lyrisch van werd. Ik kan jullie het gerecht dan ook van harte aanbevelen.

In Wijnendale, aan de rand van het fameuze wandel- en fietspad Groene 62, heeft in het voormalige stationsgebouw de Tearoom-Brasserie Wijnendale Station onlangs de deuren geopend. Ik ben er verleden week neergestreken en ik heb er onder meer de scampi van het huis verorberd: een bezigheid die zeer zeker voor herhaling vatbaar is en die ik dan ook graag een aanprijzing meegeef.

In beide gelegenheden zul je een kraakzindelijk en gezellig interieur aantreffen. Je betaalt er een schappelijke prijs voor uitstekend voedsel. Het personeel bezit er het geheim om precies het juiste midden te bewaren tussen professionele afstand en menselijke warmte.

Meer moet dat volgens mij niet zijn. Allen daarheen!

4 Comments

Add a Comment
  1. Dank je wel voor de mooie aanbeveling,grtjs en tot gauw,lapere carmen medewerkster wijnendale station

    1. Ik geloof dat jij het was die me de scampi waarvan sprake voorgezet hebt. Zoals ik al in de titel zei: ik vond het een genot,hoor! Donderdag ben ik er wellicht weer.

  2. Ik had het er onlangs met iemand over dat ik nog eens de groene 62 wil af fietsen nu ik een e-bike heb. Eerst een ritje met de auto ,dan de fiets openplooien en vooruit met de geit… euh… fiets. Ik weet in ieder geval al waar ik de inwendige mens kan versterken!

    1. De infrastructuur van de Groene 62 is de laatste tijd veel verbeterd. Er zijn meer asfaltstroken en die bollen lekkerder dan grint. Qua eet- en drinkgelegenheden zijn er over de hele afstand slechts twee en Wijnendale is zonder twijfel de beste. Misschien zien we elkaar daar wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright Uilenvlucht 2017 Frontier Theme