Mijn auto, mijn vrijheid?

De meeste jaagpaden langs kanalen en andere waterlopen zijn luidens verkeersborden voorbehouden aan personen die zich per benenwagen of per rijwiel verplaatsen. Morgen brengen! Vanmorgen fietste ik ongeveer twaalf kilometer langs zo’n pad en diende ik minstens vijftig keer uit te wijken, of zelfs halt te houden, voor een auto. Vanwege dat grote aantal verwachtte ik dat ik binnen de kortste keren een agglomeratie ter grootte van New York op mijn weg zou aantreffen, maar dat was niet het geval. Ik passeerde nauwelijks een dozijn huizen.

Het valt derhalve niet te ontkennen dat steeds meer chauffeurs de verkeersborden aan hun laars lappen en de jaagpaden als sluipweg gebruiken. Dat is een bedenkelijke evolutie en ik ben er als kwetsbare weggebruiker hoegenaamd niet blij mee. Ik vraag me af hoe automobilisten zouden reageren als wij, fietsers, wandelaars en joggers, ons in jolig en ongeordend groepsverband op autowegen zouden vermeien.

4 Comments

Add a Comment
 1. Ik doe graag met je mee. Maar dan wel in de spits tijdens de files. Dan rijden we als fietsers overal tussendoor.

  Zonnige groet,

  1. Ik vrees dat we het niet zullen overleven. Er rijden nogal wat maniakken over onze wegen.

 2. Dat zou niet eens in me opkomen om met de auto op een jaagpad te rijden!! Dan denk je om eens rustig te kunnen fietsen en word je zelfs daar van je sokken gereden!
  Een paaltje aanvragen zodat de auto’s er niet meer kunnen in rijden ?

  1. Het wordt met de dag erger.
   Paaltjes zouden een oplossing kunnen zijn, ware het niet dat die hinderlijk zijn voor zij die wel langs het kanaal wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright Uilenvlucht 2017 Frontier Theme