Weggooiartikel

Enige tijd geleden kreeg ik ─ en velen met mij ─ een gratis zakje kant-en-klaarsoep van Royco in de bus. In mijn geval was dat pompoensoep en aangezien ik voor deze vruchten niet bepaald in laaiend enthousiasme ontsteek, bleef dat staaltje ongebruikt door mijn woning dwalen: lade in, lade uit, kast in, kast uit.

Gisteren lag het opeens op mijn schrijftafel, waar een bezoeker ─ een man die postbode in Brussel is en voor wie ik een brief aan het vertalen was ─ het in het vizier kreeg.
─”Onze chef heeft honderden van die dingen in de afvalcontainer gegooid”, verklapte hij.
─”Serieus?” verbaasde ik me. “Waarom dan wel?”
─”Hij vond dat wij ons niet moesten bezighouden met het bedelen van zulke ongezonde producten”, vernam ik.

Ik vraag me af hoe die fameuze, gul met pauzes strooiende Roy van Royco zou reageren als dergelijke praktijken hem ter ore kwamen.

4 Comments

Add a Comment
 1. Ik bedenk liever zelf wat ik ga eten.

  De Post heeft daar verder geen deel aan.

  Vriendelijke groet,

  1. Van mij mag de post iedere dag een gratis zakje instantsoep in mijn brievenbus droppen, maar dan liever geen pompoensoep.

 2. Oei die man heeft zijn mond wel voorbijgepraat. Ik heb dit pakje doorgegeven aan iemand die wel instantsoep eet. Ik eet enkel zelfgemaakte soep, want iets in die pakjes bezorgt me maaglast!
  Die chef gaat zijn boekje te buiten ,hij moet niet oordelen wat wel en niet moet besteld worden. Er wordt tenslotte betaald door de opdrachtgever.

  1. Ik vind zo’n soepje wel handig eigenlijk en in de wintermaanden maak ik er dan ook geregeld gebruik van.

   Het verbaast me eigenlijk dat geen van de postbodes in kwestie het aangedurfd heeft om die chef terecht te wijzen. Ik zou het zeker doen, maar ik ben geen postbode natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright Uilenvlucht 2017 Frontier Theme