9 Comments

Add a Comment
 1. “Heimwee doet mijn hart verlangen”…
  ‘k Heb menig uur “versleten” langs die vaart…

  1. Ik vermoed dat mijn foto’s je op een dwaalspoor gebracht hebben, al ben ik dat niet helemaal zeker. Dit is namelijk niet de onovertrefbare Damse Vaart, maar de vaart tussen Brugge en Oudenburg, meer bepaald in de buurt van Varsenare.

 2. foei Speranza dat je dit voor de Damse vaart aanzag.En dat voor iemand die van Brugge is!!
  Kasteel van Loppem?

  1. Kasteel d’Aertrycke met de daarbijhorende vijver. De laatste foto is Beisbroek en de paddenstoelen zijn in Lichtervelde als paddenstoelen uit de grond geschoten.

 3. Ik had het wel degelijk over de Oostendse vaart! Geraakte evenwel nooit verder dan de Stalhille brug.
  Door mijn vaag verwijzen naar Gezelle bracht ik jou en Magda wellicht op een dwaalspoor!

  1. Dan behoor jij tot de zeldzame Bruggelingen die dit kanaal kennen. Als je tot aan Stalhillebrug raakte, heb je het mooiste stuk wel gehad. Verderop, naar Plassendale, is de natuur minder fraai, althans wat mijn mening betreft.
   Het is niet Gezelle die me op een dwaalspoor bracht, want Heimwee doet ons hart verlangen is niet van Guido, maar van Armand Preud’homme. Dat weet ik zo goed omdat ik ooit met dit fraaie lied (en mijn al even fraaie stem) een zangcrochet heb gewonnen.

 4. Je hebt vele talenten Benjamin!

  1. Ik ontdek nu pas dat jouw ‘vaag verwijzen’ waarschijnlijk niet op het lied van Preud’homme slaat, maar wel op ‘k Heb menig uur, want dat is inderdaad een fameus aanvangszinnetje van Gezelle.
   Wat mijn talenten betreft … Tja …

 5. Je hebt veel talenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright Uilenvlucht 2017 Frontier Theme